Zesdaagse haalt Lotte Kopecky en olympisch kampioen omnium Benjamin Thomas naar Gent

Golazo
Golazo

Benjamin Thomas is de eerste van 24 namen op de deelnemerslijst van de 83ste editie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. De 29-jarige Fransman is de olympische kampioen in het omnium en geldt als de meest veelzijdige baanwielrenner van het moment. Ook Lotte Kopecky maakt over een maand haar opwachting in het Gentse Kuipke. De wereldkampioene op de weg is twee dagen lang de blikvanger op de jaarlijkse Ladies Cup.

Van dinsdag 12 tot en met zondag 17 november zal het Kuipke opnieuw zes dagen lang vollopen voor de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. Met Benjamin Thomas mag de Zesdaagse een klepper van formaat aankondigen. Op de voorbije Olympische Spelen in Parijs vlamde de Fransman op indrukwekkende wijze naar het goud in het omnium. In 2017 en 2020 werd Thomas ook al wereldkampioen in deze discipline. Daarnaast staan er ook twee wereldtitels in de ploegkoers en een wereldtitel in de puntenkoers op zijn naam. Op de weg won Thomas dit jaar een rit in de Ronde van Italië.

De namen van de andere deelnemers aan de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent en met wie Thomas een duo zal vormen in het Kuipke worden later bekendgemaakt.

Wie er zeker bij zal zijn in Gent is Lotte Kopecky. De Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent heeft al jarenlang een aanvullend programma waarin de vrouwen een prominente plaats innemen en dat zal dit jaar niet anders zijn. Op de vierde en vijfde avond van de Zesdaagse, op vrijdag 15 en zaterdag 16 november, is Kopecky de blikvanger op de Ladies Cup, met op beide avonden een afvalling en een puntenkoers. In beide disciplines kroonde ze zich in 2023 tot wereldkampioene. Daarnaast is onze landgenote natuurlijk ook de regerende wereldkampioene op de weg.

Wie van 12 tot 17 november de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent wil bijwonen, kan best zo snel mogelijk een plaats reserveren. Er zijn nog een beperkt aantal tickets beschikbaar.

Deel dit bericht