AA Drink Spartacus Run viert zondag tiende verjaardag met meer dan 7000 deelnemers

Golazo
Golazo

De AA Drink Spartacus Run, de moeder aller obstacle runs, viert op zondag 16 oktober haar tiende verjaardag. Meer dan 100.000 waaghalzen passeerden in die tien jaar de finish. Op korte tijd werd deze nieuwste tak van de loopsport enorm populair. In Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom zullen zondag meer dan 7000 durfals zich uitleven op een vernieuwd en spectaculair hindernissenparcours. Doorzettingsvermogen, teamspirit en plezier zijn de sleutelwoorden. Online inschrijven voor de jubileumeditie kan nog tot en met zaterdag.

In 2012 vond de eerste editie van de AA Drink Spartacus Run plaats op Linkeroever in Antwerpen, maar daarna kreeg het evenement een nieuwe vaste thuis in het prachtige decor van De Schorre in Boom. Het concept staat als een huis: een run van 10 km waarbij de deelnemers tal van hindernissen moeten overwinnen. Ramp Attempt, Monkey Bridge, El Capitan, Vietcong Tunnels, Waterfalls, Ring the Bell, Netfly en Tobogaaaan zijn bekende begrippen voor elke ‘Spartacus’, zoals de deelnemers aan de Spartacus Run genoemd worden. In de voorbije tien jaar zijn er 94 verschillende hindernissen gebouwd.

Het parcours van de AA Drink Spartacus Run 2022 bestaat uit 27 hindernissen. Exclusief voor deelnemers tussen 12 en 16 jaar is er vanaf dit jaar de AA Drink Young Spartacus. Het kleine broertje van de AA Drink Spartacus Run biedt een parcours van 5 km met 21 hindernissen. De derde formule is de AA Drink Spartacus Family Run: een 3 km lang parcours met 12 hindernissen voor kinderen van 6 tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene. De Family Run zit dit jaar enorm in de lift met een verdubbeling van het aantal deelnemers tot liefst 1500. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag.

Gezien op tv?

In juni en juli kon iedereen de Spartacus Run nog bewonderen op tv. Vier weken lang streden tal van BV’s op VTM om de titel van Spartacus. Uiteindelijk was Christopher Timmerman – bekend van de Planckaerts – de strafste in de finale tegen Tourist LeMC. Bij de vrouwen klopte ex-topturnster Aagje Vanwalleghem olympisch estafettekampioene Kim Gevaert, die duidelijk de smaak te pakken heeft en zondag met heel haar familie aan de start zal staan in Boom.

Deel dit bericht