Aveve Farm Run & Walk strijkt zondag voor het eerst neer in Lokeren

Golazo
Golazo

Op zondag 25 juni komt de Aveve Farm Run & Walk voor het eerst naar de provincie Oost-Vlaanderen. Na zeer geslaagde edities in Limburg (Borgloon) en Antwerpen (Hoogstraten) passeert dit wandel- en loopconcept via de mooiste routes en landbouwbedrijven in Lokeren. Een uitgelezen kans om de boerenstiel van nabij te ontdekken én van al het lekkers uit onze eigen fruit- en veeteelt te proeven.

De Aveve Farm Run & Walk heeft de voorbije jaren zijn strepen verdiend als de landelijke tegenhanger van de gekende Urban Trail en Urban Walk. Tijdens deze mooiste én lekkerste boerderijentocht van het land kunnen lopers en wandelaars kennismaken met de duurzame boerenstiel van vandaag.

Ontdekken, dat is ook proeven. Van ‘boer tot bord’ is op deze Aveve Farm Run & Walk letterlijk te nemen. Bij het bezoek aan de landbouwbedrijven langs het parcours kunnen bezoekers in een fraaie, groene omgeving op kracht komen en genieten van diverse proevertjes: een droog worstje (Steven de Paepe), een BBQ-worst (Filip Van de Vyver), een sappige appel (Steven Van Poucke), verse aardbeien (Bert Vervaet) en een verfrissend glas fruitsap (De Brandt).

Stropoppen in een prachtig landschap

De Aveve Farm Run & Walk slingert door een prachtig landschap bezaaid met boerderijen. Er is eveneens randanimatie voorzien zoals bijvoorbeeld de gigantische stropoppen die langsheen het parcours zijn opgesteld. Er zijn springkastelen voor de jongsten en fans van grote machines kunnen de indrukwekkende John Deere-landbouwvoertuigen bewonderen. Via verschillende informatieve borden onderweg kan je bovendien meer leren over de boerenstiel.

Op de start- en aankomstlocatie bij de familie Gansbeke kunnen bezoekers snuisteren op de boerenmarkt, met lekkere versnaperingen waaronder verse hamburgers van lokaal vlees en heerlijke ijsjes. De landbouwbedrijven die de deelnemers onderweg ontvangen, zullen ook hier vertegenwoordigd zijn, net als de ondernemers en gezichten achter een aantal topproducten uit het rijke gamma van het Aveve-assortiment.

Honden welkom

Alle deelnemers krijgen ook een rijkgevulde goodiebag van Aveve mee naar huis. Kom je met je hond naar de Aveve Farm Run & Walk? Dan zal je goodiebag nog extra gevuld worden met enkele leuke producten voor je trouwe viervoeter. Dubbele fun verzekerd! Om gezondheid en veiligheid van het vee te garanderen is er op verschillende locaties een speciaal hondenparcours voorzien.

PRAKTISCHE INFO AVEVE FARM RUN & WALK LOKEREN

Programma zondag 25 juni 2023:
• 08u30: opening registraties en afhalen borstnummer lopers
• 09u-10u: vrije start lopers
• 10u: opening registraties en afhalen polsbandjes wandelaars
• 10u-13u: vrije start wandelaars
• 13u: finish laatste lopers
• 16u30: finish laatste wandelaars

Start & finish:
Gansbeke, Bautschoot 157, 9160 Lokeren

Deel dit bericht